Diergeneeskunde

“Als er 1 persoon is die niet mag ontbreken wanneer men het heeft over dierenwelzijn, dan is het de dierenarts wel. Dit is dé ideale persoon die ons kan helpen om beter te begrijpen wat een dier nodig heeft en hoe het zich voelt. 

Met het facet diergeneeskunde willen we ervoor zorgen dat de opleiding die onze dierenartsen krijgen nog meer aandacht besteedt aan dierenwelzijn en het effect van bepaalde gebruiken op dierenwelzijn in vraag durft stellen. Zo trachten we samen met de faculteit Diergeneeskunde en haar studenten ervoor te zorgen dat de faculteit niet alleen als voorbeeld kan dienen voor de buitenwereld maar in de toekomst ook vooruitstrevend durft te zijn wat betreft dierenwelzijn.

Daarnaast willen we ons ook richten tot dierenartsen die al in de praktijk staan en samen met hen de knelpunten rond dierenwelzijn aanpakken. Zo willen we eigenaars informeren over wat het best is voor hun dier maar ook een aanspreekpunt vormen voor deze dierenartsen en op die manier het debat rond dierenwelzijn gaande houden.”

– Lara Mestdagh, facethoofd Diergeneeskunde

Verdere informatie, artikels en evenementen komen er binnenkort aan!

Maak een website of blog op WordPress.com