Dierlijke industrie

“Het facet dierlijke industrie is een facet dat zich richt op alle zaken in en rondom de dierlijke industrie. Wie kent het nou niet? De facebook groepen, YouTube filmpjes, Instagram posts maar ook in het nieuws en in kranten, horrorbeelden en artikelen betreft zedeloze gebeurtenissen in de bio-industrie. Ziektes, medische ingrepen en stalbranden, dingen die dagelijks tot onze attentie wordt gebracht, maar wat wordt er aan gedaan hogerop? Hoe voelen de boeren en veehouders zich? Wat zouden zij graag zien veranderen? Hoe zit dat nou eigenlijk met houderijsystemen zoals scharrel of bio? Dit zijn allemaal vragen die Dierzaam graag beantwoord wil hebben.

De wet en regelgeving die doelt op verbetering van dierwelzijn is toch iets wat ook op Europees niveau zou moeten bekeken worden. Verhogen van welzijn is afhankelijk van subsidies, maar het verhogen van prijzen op landelijk niveau is een uitnodiging voor goedkopere import uit het buitenland. Hoe, wat, wanneer en waarom, zoveel vragen…! Dierzaam gaat zorgen voor verduidelijking, TEGENOVER de consument en VOOR de dieren. Gesprekken, workshops, lezingen, maar ook debatteren met experts, critici, boeren maar natuurlijk ook met de burgers. Get ready for change.”

– Charlie Kaminski, facethoofd Dierlijke Industrie

In de media

Ben jij op de hoogte wat een momenteel speelt in de media over de dierlijke industrie op Europees niveau? Zo niet, klik op de onderstaande afbeeling voor actuele media artikelen:

Of toch meer geïnteresseerd in nieuwtjes over het Belgische landbouwleven? Klik op de onderstaande afbeelding: